wadlopen bedrijfsuitje eten uit de zee rondrit waddenproducten Belgische trekpaarden bijenstal vriendenuitje waddeninfocentrum zwerftocht imkerij Zoutkamperlaag tocht met boerenwagen wadpieren en andere dieren dagbesteding in de natuur home

Archief
Deze pagina wordt niet meer bijgehouden

Afgelopen concerten en Stilte Momenten o.a.

2012

1 januari: Carianne Schellevis, poëzie

2011

18 december: o.a. Hans van der Zouwen, orgel
11 december: KATMARFOLK, muziekduo bestaande uit Katrinus Zeilstra en Marie Dijkstra. Zij spelen een breed repertoire van Engelse, Ierse, Franse en andere Europese traditionele muziek en oude muziek van de Middeleeuwen tot de 18e eeuw. De groep maakt gebruik van doedelzakken, trekharmonica's, fluiten, tinwhistles, Ierse harp en bodran. Entree: vrijwillige bijdrage.
4 december: o.a. Hans van der Zouwen, orgel
27 november: Bizarcorde Trio. Voor het derde jaar komt de Roemeense zigeunergroep rond Micea Constantin naar Paesens, ditmaal met een nieuwe bezetting en een nieuw programma. Met altviolist/pianist Mircea Constantin, violist Mihai Turcitu en cimbalist Relu Merisan. Entree: 13 euro (bestemd voor de muzikant en andere onkosten)
26 november: (zaterdag!) Explore the North. Literair, muzikaal en poetisch festival. Op deze dag zal er een pelgrimage door Friesland plaatsvinden waarbij een aantal locaties in Leeuwarden, Rijs, Harlingen en Paesens-Moddergat aangedaan worden. Zie www.oanedyk.nl
20 november: o.a. Hans van der Zouwen, orgel en Atze van Wieren, poëzie
6 november: Trust, een semi-akoestisch kwartet uit zuidwest-Drenthe. De groep Trust is tien snaren en mooie meerstemmige zang, ritmisch ondersteund door percussie. De muziek van de semi-akoestische band trust valt moeilijk in een hokje onder te brengen. Vraag je het de muzikanten zelf dan mompelen zij iets als ´akoestische luistermuziek´. De bijzondere stem van leadzangeres Joan Albrecht draagt in elk geval bij tot de volstrekte eigenheid van de sound. In combinatie met de meerstemmige vocalen van de gitaristen Jan Doeke van der Veen en Bert Middelbos en de ritmische percussie van slagwerker Fred Bakker zorgen de breekbare melodieën van trust voor een uniek repertoire dat zijn gelijke niet kent. Muziek is te zien en te horen op www.trust-music.nl. Entree: 7,50 euro (bestemd voor de muzikant en andere onkosten)

30 oktober: *Lezing* over reis door Europa in 1211-1212
Ynskje Penning, bekend van ‘Stormvloed,' vertelt over en uit haar nieuwste historische thriller Emo's labyrint. 'Emo’s labyrint' is een historische epos gebaseerd op een eeuwenoude kroniek, nagelaten door abt Emo van Wittewierum. Ynskje Penning reconstrueerde de reis die de kloostervader in de winter van 1211-1212 naar Rome ondernam om zijn klooster te redden uit handen van de bisschop van Munster. Penning voert haar lezers 800 jaar terug in de tijd, waar Emo te maken krijgt met de grote politieke problemen in Europa: de kruistocht tegen de Albigenzen, de strijd om de Duitse keizerskroon, de ruzie met de Engelse koning over de aartsbisschop van Canterbury en de spoorloze verdwijning van de keizer van Constantinopel. Een fascinerende en bloedstollende geschiedenis. Entree: € 5,-. Zie voor meer informatie op www.decultureleonderneming.nl of www.emoslabyrint.nl.


Broekpresentatie Emo's Labyrint
23 oktober: Jankobus Seunnenga, Meindert Talma en Tsead Bruinja. Na Kobus gaat naar Appelscha en Pigmeat trad Seunnenga nu op het de '3 Friese toppers'.
16 oktober: o.a. Hans van der Zouwen, orgel en Carianne Schellevis, poëzie
2 oktober: Concert van Con Passiones. Zij brengen een gevarieerd klassiek programma. Het gezelschap bestaat uit Reynold Blom (bariton), Janine Nijmeijer (mezzosopraan), Gea Passies (sopraan) en Johanan Havinga (piano). In verschillende combinaties zingen zij terzetten en duetten van Mozart en Mendelssohn. Daarnaast worden liederen gezongen uit “Winterreise” van Schubert, er is Spaanse volksmuziek van de Falla en Granados en er klinken liederen van Weill en Gershwin. Ook worden op de piano werken van Beethoven en Schubert gespeeld.
4 september: o.a. Hans van der Zouwen, orgel
24 juli, 7 augustus, 21 augustus: Hans van der Zouwen, orgel
17 juli: Tegearre, blokfluitensemble, Geart Tigchelaar, poëzie
10 juli: Hans van der Zouwen, orgel
26 juni: Concert Astrid Volckerick en Sierk Andela, Ballads, blues en bossanova
Astrid Volckerick, zang, en Sierk Andela, gitaar, vormen al enige tijd een jazz-duo. Ze brengen een kort programma van ballads, blues en bossa nova, met hier en daar een swingnummer uit het American Songbook. Rustige muziek met het accent op de kwaliteit van de oorspronkelijke melodieën die soms een bijzonder arrangement hebben gekregen.
Astrid en Sierk zijn, behalve door de Franstalige bossanova ook zeer geïnspireerd door de songs van Julie London die zo prachtig begeleid werd door gitarist Barney Kessel (jaren ’55-’65). In hun programma hebben zij dan ook een aantal nummers opgenomen als tribute aan dit ongeëvenaarde duo.
Toegang: € 5.
Luister naar muziekfragmenten (mp3) Goody goody en Summerime
22 juni: (woensdagavond!) Gezangen van o.a. Hildegard von Bingen door de Gregoriaanse Vrouwenschola Flores Aperientes o.l.v. Wim Gosens uit Leeuwarden, afgewisseld met een lezing. Aanvang: 19.30 uur.
19 juni: Colcannon. De groep bestaat sinds 1997. Die Ierse naam betekent zoveel als stamppot boerenkool. In de beginjaren speelde de band een breed Iers traditioneel repertoire: pubsongs en ballades en natuurlijk jigs, reels en slow airs. Van alles wat dus, een gezellige stamppot. De laatste jaren heeft de band zich meer toegelegd op liederen in het Iers (Gaelic), de oude taal van Ierland. Bezetting: Henk Heideveld (zang en gitaar), Sijtze Malda (accordeon), Deborah Pearson (viool), Wim Broekman (banjo en tin whistles). Toegang: 5 euro
12 juni: Jan Luijmes, orgel
5 juni: Martin Korthuis (zanger-tekstdichter uit Schiermonnikoog), begeleid door Albert Bartelds (gitaar) en Elco Stalknecht (accordeon). Toegang: 7,50 euro
29 mei: It Kwartet, blokfluitensemble, Geart Tigchelaar, poëzie
22 mei: Jan Luijmes, orgel, Baukje Fennema, verhalen over paarden, expositie van schilderijen met paarden van Norma Miedema
15 mei: Baukje Fennema van Ithaka speelt de solo voorstelling 'Lauwersee-Odyssee', sterke verhalen over leven en dood.
8 mei: Ensemble KATMARFOLK brengt een gevarieerd repertoire van traditionele muziek op verschillende instrumenten, waaronder trekzak, doedelzak en fluit. KATMARFOLK bestaat uit Marie Dijkstra en Katrinus Zeilstra.
1 mei: Hans van der Zouwen, orgel, Carianne Schellevis, poëzie
25 april: (Paasmaandag). Middeleeuws Paasspel door de Gregoriaanse Vrouwenschola Flores Aperientes en Ensemble Windt o.l.v. Wim Gosens uit Leewarden. Aanvang: 16.00 uur.
24 april: Jan Luijmes, orgel, Carianne Schellevis, poëzie
17 april: Hans van der Zouwen, orgel
10 april: Jan Luijmes, orgel, Akke Brouwer, poëzie
3 april: Fokje Haasdijk, orgel, Tegearre, blokfluitensemble, René Romijn, poëzie
27 maart: Hans van der Zouwen, orgel, Bram Borstlap (Dongeradichter), poëzie
20 maart: Foleor van Steenbergen, kistorgel en Atze van Wieren, poëzie
13 maart: Hans van der Zouwen, orgel
6 maart: "Balladen, Bach en Babbelaars". Speciaal concert rond voormalig Dongeradichter Akke Brouwer. Met, behalve gedichten van Akke, gezongen poëzie door Wendela Sterker en Debby Rijes (ook mandoline), verhalenverteller Erik Post en het FonteinQuartet uit Dokkum.
27 februari: Hans van der Zouwen, orgel, Annet den Bakker, poëzie
20 februari: Concert JANKOBUS SEUNNENGA. Entree: 7,50 euro
13 februari: Gregoriaanse Vrouwenschola Flores Aperientes o.l.v. Wim Gosens uit Leeuwarden.
6 februari: Lezing Kester Freriks over verborgen wildernis bij Paesens-Moddergat met bijdrage van It Kwartet, blokfluitensemble. Entree: 7,50 euro
30 januari: Concert DOEDE VEEMAN. Entree 7,50 euro
23 januari: Fokje Haasdijk, orgel, gesproken poëzie door Akke Brouwer en gezongen poëzie door Wendela Sterker en Debby Rijes, begeleid door mandoline
16 januari: Hans van der Zouwen, orgel
9 januari: Jan Luijmes, orgel, René Romijn, poëzie


2010
19 december: ***Concert*** Folkgroep MADLOT brengt het oud-Hollandse kerstprogramma "Ons is geboren". Entree: 7,50 euro.
12 december: Fokje Haasdijk, orgel, Muziekensemble Schiamezzo (oude muziek met altfluiten, cello en clavecimbel/orgel)
5 december: Hans van der Zouwen, orgel, Carianne Schellevis, poëzie
28 november: ***Concert*** Bert Ridderbos (gitaar, cittern en accordeon) en Linde Nijland (zang en gitaar). Ridderbos is vooral bekend van de Groninger folkgroep Törf, terwijl Nijland jarenlang deel uitmaakte van het duo Ygdrassyl. Samen spelen ze deze middag liederen over hun leven tussen Noord-Groningen en Bhutan. Toegang: 10 euro.
21 november: Hans van de Zouwen, orgel, Carianne Schellevis, poëzie
14 november: Fokje Haasdijk, orgel, René Romijn, poëzie
7 november: shantykoor Die Maeze Sanghers uit Maassluis en Dongeradichter Mark Spijkers (12.00 uur)
Dichter Atze van Wieren, gedichten over oude terpkerken en Hans van der Zouwen, orgel (16.00 uur)
31 oktober: Stilteconcert met Akke Brouwer en Ensemble Windt o.l.v. Wim Gosens.
24 oktober: Hans van der Zouwen, orgel, Carianne Schellevis, poëzie
17 oktober: ***Concert*** Het Constantin Kwartet, dat werd opgericht door altviolist Mircea Constantin, is een van de beste zigeunerorkesten van Nederland. Ze nemen je deze midddag met verschillende traditionele instrumenten mee langs de verschillende stijlen van de Roemeense volksmuziek. Entree: 15,00 euro.
10 oktober: Hans van der Zouwen, orgel, Astrid Volckerick, voordracht van proza en poëzie
3 oktober: Fokje Haasdijk, orgel, Marion Van der Veer, fluiten, Huub Louppen, poëzie
19 september: Wijnand Dijkstra, orgel, poëzie, Eva Dijkstra, poëzie, René Romijn, poëzie
12 september: Paul Moortgat, orgel
5 september: Jan Luijmes, orgel, Anita Schaaf, trekzak, Nanda Ezenga, viool, Pia Glas, poëzie
29 augustus: Hans van der Zouwen, orgel, Leona Leppers, harp
22 augustus: ***Concert*** solo-viool: Valentijn de Wolf
De akoestiek van de romaanse kerk bleek eerder al erg goed bij de solo-viool te passen. Valentijn de Wolf speelt deze dag werken van o.a. Bach en Vivaldi. Hij maakte deel uit van verschillende orkesten; Gelders, Fries en Radiosymfonie Orkest. Hij was 1e violist van het Noord-Hollands Strijkkwartet, altviolist in een klarinet-piano-altviool trio en speelde jaren in een viool-pianoduo. Entree: 10 euro.
15 augustus: Hans van der Zouwen, orgel, "Dongeradichter" Mark Spijkers, poëzie en gitaar
8 augustus: Jan Luijmes, orgel, Astrid Volckerick, zang, voordracht van proza en poëzie, gitaar begeleiding Sierk Andela
1 augustus: Jan Luijmes, orgel, Jilingwie, blokfluitensemble
25 juli: ***Concert*** Peter Griggs met zijn programma "500 Years of Music for Guitar'. Een chronologische tour door het repertoire voor gitaar van de Renaissance tot heden. In het programma zit o.a. muziek van J.S. Bach, Gaspar Sanz, Ferdinando Carulli, Bartolome Calatuyud, George Gershwin, Thelonious Monk and Baden Powell. Entree: 5 euro.

18 juli: ***Special*** Jerry Danziger met zijn voorstelling 'The wind calls'. Een muzikale reis door het leven. Entree: 5 euro.
11 juli: Hans van der Zouwen, orgel
4 juli: Hans van der Zouwen, orgel
27 juni: Harm Jan Wilbrink, gitaar, zang en poëzie, Anshin Schröder, blokfluit
13 juni: Harm Jan Wilbrink, gitaar, zang en poëzie, Anshin Schröder, blokfluit, Agnieta Zwiers, voordracht.
30 mei: o.a. Jan van den Ham, orgel, Marion van der Veer, fluiten en Huub Louppen, poëzie
23 mei: o.a. Paul Moortgat, orgel en Carianne Schellevis, poëzie
16 mei: ***Stilte concert*** Ensemble Windt o.l.v. Wim Gosens uit Leeuwarden, bestaande uit middeleeuwse blokfluiten, luit, gamba en zang, brengt een Japans programma rond stilte. Het leeuwendeel van het repertoire bestaat uit traditionele zenboeddhistische muziek, maar er is ook muziek van Nederlandse componisten die zijn uitgegaan van stilte en rust. Ensemble Windt trad eerder op tijdens de opening van het Stilte Moment, precies een jaar eerder.
9 mei: o.a. Hans van der Zouwen, orgel, Astrid Volckerick, zang en poëzie
2 mei ***Concert***: Muzikaal verteltheater. Thea Rijsewijk brengt een monoloog met teksten van Marga Minco over de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Deze worden afgewisseld met Jiddische klezmermuziek door klarinetist David Schwarzkopf en accordeonist Hans Booij van het Klezmer Ensemble Nigunim. Entree: 5 euro.
25 april: o.a. Hans van der Zouwen, orgel, Atze van Wieren, poëzie, 4 Brass, koperblazerskwartet
18 april: o.a. Fokje Haasdijk-Vis, orgel
11 april: o.a. Blokfluitensemble Jilingwie, Hans van der Zouwen, orgel
4 april: o.a. Carianne Schellevis, poëzie, Wijnand Dijkstra, orgel
28 maart: Fokje Haasdijk-Vis, orgel, Anita Schaaf, trekzak, Nanda Ezenga, viool, Pia Glas, poëzie
21 maart: o.a. Hans van der Zouwen, orgel, René Romijn, poëzie
14 maart: o.a. Ids de Beer, orgel, Atze van Wieren, poëzie
7 maart: o.a. Gregoriaanse vrouwenschola Flores aperientes o.l.v. Wim Gosens, Hans van der Zouwen , orgel
28 februari: o.a. Jan van den Ham, orgel, Mark Spijkers (Dongeradichter), poëzie en gitaar
21 februari: o.a. Jan van den Ham, orgel, Carianne Schellevis, poëzie
14 februari: o.a. Hans van der Zouwen, orgel
7 februari: o.a. Atze van Wieren , poëzie, Jan van der Ham, orgel
24 januari: o.a. Hans van der Zouwen , orgel, Carianne Schellevis, poëzie
10 januari ***Concert***: De Blauwe Schuyt, middeleeuwse muziek MEER INFORMATIE
3 januari: o.a. Fokje Haasdijk-Vis , orgel
31 januari: Muziekensemble Schiamezzo. Oude muziek met 2 altfluiten, 1 cello en clavecimbel/orgel


2009
27 december: o.a. Carianne Schellevis (Amsterdam, Moddergat), poëzie, Marion van der Veer (Arnhem), blokfluit en Hans van der Zouwen (Amsterdam, Paesens), orgel
20 december ***Concert***: presentatie kerst-cd folkgroep Madlot: "Ons is geboren" MEER INFORMATIE
13 december: o.a. Hans van der Zouwen (Amsterdam, Paesens), orgel
6 december: o.a. Fokje Haasdijk-Vis (Dokkum), orgel
29 november: o.a. Hans van der Zouwen (Amsterdam, Paesens), orgel, Atze van Wieren (Buitenpost), gedichten over terpkerken
22 november: o.a. Paul Moortgat (Luik, België), orgel
15 november ***Concert***: Constantin kwartet, Roemeense zigeunermuziek MEER INFORMATIE
8 november: o.a. Fokje Haasdijk-Vis (Dokkum), orgel
1 november: Akke Brouwer (Hantum), gedichten, Wim Gosens (Leeuwarden), shakuhachi en Hans van der Zouwen (Amsterdam, Paesens), orgel
25 oktober: Anita Schaaf (Dokkum), trekzak, Nanda Ezenga, viool en Jan van den Ham (Moddergat), orgel
18 oktober: Carianne Schellevis (Amsterdam, Moddergat), gedichten en Hans van der Zouwen (Amsterdam, Paesens), orgel
11 oktober: Paul Moortgat (België), orgel en John van Beerk (Assen), gedichten.
20 en 27 september o.a.: Fokje Haasdijk-Vis (Dokkum), orgel
6 en 13 september: Ids de Beer (Metslawier), orgel
23 en 30 augustus: Hans van der Zouwen (Amsterdam, Paesens), orgel
16 augustus: Marion van der Veer (Arnhem, Paesens), blokfluit en Jan van den Ham (Moddergat), orgel
9 augustus: John van Beek (Assen), gedichten en Hans van der Zouwen (Amsterdam, Paesens), orgel
2 augustus: Carianne Schellevis (Amsterdam, Moddergat), gedichten over het wad; Aly van der Wal (Uithuizermeeden), grafiek geïnspireerd door het wad en Hans van der Zouwen (Amsterdam, Paesens), orgel
19 juli: Henk Heideveld (Zwolle), zang, gitaar, accordeon en Anneke Wilbrink (Zwolle), accordeon, oude Ierse kerkmuziek
21 juni: Atze van Wieren (Buitenpost), gedichten over terpkerken in Friesland en Groningen.
17 mei (opening): Gregoriaanse vrouwenschola Flores aperientes en Ensemble Windt.

Klik hier voor de activiteitenkalender.


Naar:

Concerten in de kerk
Zwerftocht wadlopen bij Paesens-Moddergat
Wekelijkse Stilte Momenten in middeleeuwse kerk
Informatiecentrum in de zomerperiode open
Zenmeditatie aan de Waddenzee
Bedrijfsuitje of vriendendag
Gebouw aan de dijk als vergaderlocatie
ContactHOME