wadlopen bedrijfsuitje eten uit de zee rondrit waddenproducten Belgische trekpaarden bijenstal vriendenuitje waddeninfocentrum zwerftocht imkerij Zoutkamperlaag tocht met boerenwagen wadpieren en andere dieren dagbesteding in de natuur home

Zwerftocht Zoutkamperlaag. Wadlopen bij Paesens-Moddergat 2010
Het arrangement "zwerftocht Zoutkamperlaag bij Paesens-Modddergat" laat je onder leiding van deskundige gidsen kennismaken met een van de bijzonderste natuurgebieden van Nederland: het waddengebied. Behalve wadlopen is er ook een maaltijd met verse soep, broodjes en salade.

Begin- en eindpunt van de wadlooptocht is de pier van Paesens-Moddergat. We lopen in het gebied ten zuidwesten van de vaargeul "de Zoutkamperlaag" in het zicht van Schiermonnikoog. De tocht gaat ook langs de diepe geul die ten zuidoosten van de Engelsmanplaat ligt: de Paesensrede. Hier vertrokken vroeger de schepen van de vissers uit Paesens-Moddergat.

Tijdens de zwerftocht komen we een gevarieerd waddenlandschap tegen met snelstromende geulen, mosselbanken, gevarieerde zandplaten en meestal veel vogels.

De tocht is goed begaanbaar en duurt ongeveer drie uur.


Voor groepen is het mogelijk om ook op andere data een tocht te lopen en de tocht naar wensen aan te passen. Informeer naar de mogelijkheden (contactgegevens zie onder aan de pagina).

Een compleet arrangement bestaat uit koffie/thee bij aankomst, een zwerftocht over het wad en een maaltijd met verse soep, broodjes en salade. Tijdens de tocht wordt er uitleg gegeven over de natuur op het wad.

Tocht van 13 september 2008.
Tocht van 16 augustus 2008.
Tocht van 9 augustus 2008.
Tocht van 2 augustus 2008. Bekijk meer foto's van 2 augustus.
Tocht van 21 juni 2008

Vertrekplaats: lokaal aan de dijk, Achterwei 1 in Paesens.

Kosten: 22 euro. Minimumleeftijd is acht jaar. Reserveren is noodzakelijk. Zie de contactgegevens hieronder. Het is mogelijk in Paesens-Moddergat te overnachten. Informeer naar de mogelijkheden.

Voor de wadlooptocht kun je het beste de volgende uitrusting meenemen:
• hoge basketbalschoenen. Geen blote voeten en geen laarzen!
• sokken
• korte broek
• warme trui en wind- en waterdicht jack
• hoofddeksel tegen zon, regen of kou

Voor na de tocht:
• handdoek
• droge kleren (sokken, schoenen, broek, trui en ondergoed)

N.b. Er is een ruim aantal basketbalschoenen aanwezig die gebruikt kunnen worden tegen een vergoeding van €1,50 per paar. Informeer of we je maat hebben
.

De tochten staan onder leiding van deskundige gidsen van stichting Wadloopcentrum Pieterburen.

Contact
Stichting Oan 'e dyk
Achterwei 1
9136 PX Paesens
Tel.: 06-46633989
E-mail: info@oanedyk.nlHOME