wadlopen bedrijfsuitje eten uit de zee rondrit waddenproducten Belgische trekpaarden bijenstal vriendenuitje waddeninfocentrum zwerftocht imkerij Zoutkamperlaag tocht met boerenwagen wadpieren en andere dieren dagbesteding in de natuur home

Dagbesteding in de natuur

Oan 'e dyk verzorgt dagbesteding in de natuur. We bieden een veilige arbeidsmatige werkomstandigheid aan met begeleiding voor mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt, of voor mensen met psychische beperkingen zoals autisme, ADHD, borderline, psychoses of mensen met LVG (licht verstandelijk gehandicapt). Mensen kunnen hier arbeidsritme opdoen, structuur leren aanbrengen, sociale vaardigheden, werknemersvaardigheden en eigen inzicht vergroten, zich nuttig en gerespecteerd voelen en daardoor op een positieve manier zichzelf leren te waarderen. Doordat we veel in de buitenlucht en met dieren werken kan dit een ontspannende uitwerking hebben. 

Omdat wadlopen en het werken met trekpaarden onze belangrijkste activiteiten zijn, speelt het meeste werk zich hier rond af. Vaak serveren we eten en drinken na afloop van een tocht. De paarden moeten verzorgd worden, we hebben weiland dat we onderhouden en ook onze twee boerenwagens, het tuig en de tractor geven iedere dag voldoende klusjes. Voor wie even geen behoefte heeft aan contact met andere mensen is er ook alle ruimte om in de rust te werken. We bieden een vertrouwde omgeving met een vast team in een klein dorp.

Begeleiding

De dagelijkse begeleiding wordt verzorgd door Harm Jan Wilbrink. Behalve coördinator van Oan 'e dyk is hij wadloopgids en werkt met de trekpaarden.

Lees hier meer over Harm Jan Wilbrink.

De medewerkers van Oan 'e dyk in september 2013.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om
bij ons te werken als vrijwilliger (met behoud
van uitkering) of via arbeidsmatige dagbesteding?
Neem dan contact met ons op.

Contact
Stichting Oan 'e dyk
Achterwei 1
9136 PX Paesens
Tel.: 06-46633989
E-mail: info@oanedyk.nl


HOME