wadlopen bedrijfsuitje eten uit de zee rondrit waddenproducten Belgische trekpaarden bijenstal vriendenuitje waddeninfocentrum zwerftocht imkerij Zoutkamperlaag tocht met boerenwagen wadpieren en andere dieren dagbesteding in de natuur home

Belgische trekpaarden Frits en Willem
Sinds februari 2011 heeft Frits in Moddergat gewoond. Hij is een Belgisch trekpaard van bijna 1000 kilo. Belgen werden vroeger o.a. veel als werkpaarden op boerderijen gebruikt, maar zij gaan terug tot de oerpaarden van Noordwest-Europa. In de riddertijd werden dit soort paarden gebruikt door ridders met zware harnassen. Karakteristiek voor het ras is hun kracht en lieve karakter. Frits is in het voorjaar van 2015 verkocht aan een recreatieondernemer in Twente.

Met ons nieuwe paard Willem maken we rondritten door Paesens-Moddergat en combineren we een rit met paard en wagen met een waddenexcursie.Trekpaard Willem
Vanaf november 2012 woont de toen 5-jarige ruin Willem in Moddergat. Hij is een zwartschimmel, zoals Frits een bruinschimmel is. Hij had aan de ervaren Frits een mooi voorbeeld.

Frits en Willem voor het eerst in tweespan. In draf voor de weidesleep op 16 april 2013.


Naast de huifkar hebben we een grote boerenwagen voor 25 personen. In beide wagens kunnen samen makkelijk 40 volwassenen.

Frits op RTL4
Bekijk hier een filmpje over een rondrit met Frits en een waddenexcursie door RTL4.


Frits heeft op 2 december 2011 Sinterklaas naar school in Paesens gebracht. Bekijk het filmpje.


Weideslepen

Filmpjes met Frits
De vorige eigenaars van Frits hebben aan aantal filmpjes met Frits op Youtube gezet.

Frits in training


Mennen

Slepen en ploegen
HOME