wadlopen bedrijfsuitje eten uit de zee rondrit waddenproducten Belgische trekpaarden bijenstal vriendenuitje waddeninfocentrum zwerftocht imkerij Zoutkamperlaag tocht met boerenwagen wadpieren en andere dieren dagbesteding in de natuur home

Oud Nieuws

In de media

In Trouw van 21 januari stond onze winterwadlooptocht op de voorpagina. Klik op de afbeelding om het artikel te openen.
Een dag later was er een uitgebreid verslag te lezen met foto van de tocht. Klik hier. Voor informatie over het winterwadlopen zie hier

Klik hier voor het filmpje dat RTL4 afgelopen zomer maakte van een rondrit met trekpaard Frits en het wadlopen bij Oan 'e dyk.


Frits en Oan 'e dyk op RTL4

Het RTL-programma Enjoy Life heeft aandacht aan Noordoost Friesland besteed. Onder andere Frits en Oan 'e dyk komen in beeld. Bekijk de uitzending hier. Het item begint na 14.18 minuten

"Moddergat, een terugblikmoment" in de Margriet

Rond het thema "verborgen schatten" heeft de Margriet aandacht besteed aan Moddergat, met een link naar het wadlopen en de zenmeditatie. Klik hier voor de pagina.

Dokkum Magazine

We staan in het lente/zomernummer van het Dokkum Magazine. Klik hier voor het artikel.


Ansichtkaart "Dwaande"
Voor de promotie van Noordoost Friesland is de campagne "Dwaande" bedacht. Activiteiten worden door middel van ansichtkaarten onder de aandacht gebracht. Bekijk hier (pdf) de kaart die van Oan 'e dyk is gemaakt.

Winterwadlooptocht
Zaterdag 4 februari 2012 was er bijzondere winterwadlooptocht bij Paesens-Moddergat.


Reportage van Omrop Fryslân over de winterwadlooptocht op 4 februari 2012


Aankondiging van 1 minuut

Ons trekpaard Frits heeft 2 december 2011 Sinterklaas naar de school in Paesens gebracht. Bekijk het filmpje.
Onze folders
Bekijk onze nieuwe folders, waaronder de natuurgids, een 8-pagina's tellend boekwerkje dat gratis verkrijgbaar is bij het lokaal aan de dijk. Zie hier

Muziek en poëzie in middeleeuwse kerk

Wekelijks werd er op zondag 16.00 uur iets georganiseerd in de oude kerk van Paesens. Soms een concert en anders is er een Stilte Moment, waarbij muziek, poëzie en voordracht worden afgewisseld met momenten van stilte.


Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor de agenda.

Waddeninfocentrum

Het lokaal van Oan 'e dyk is vanaf april 2011 een permanent informatiecentrum over het waddengebied en het wadlopen. Zes fullcolour panelen laten bijzonder foto- en kaartmateriaal zien, waaronder luchtfoto's, en vertellen het verhaal over de dieren en planten, getijden, het wantij, het wadlopen, de Waddenzee en de menselijke geschiedenis van het gebied. De feestelijke opening was op zaterdag 9 april door gedeputeerde van de provincie Fryslân Tineke Schokker, samen met trekpaard Frits. Er was Ierse folkmuziek van Henk Heideveld en Anneke Wilbrink.

Klik hier voor meer informatie over de panelen.


Artikel in Nieuwsblad Noordoost-Friesland
In het Nieuwsblad Noordoost-Friesland heeft 11 april 2011 een uitgebreid artikel gestaan over Oan 'e dyk:
"Paesens wint de slag om Waddeninfocentrum"

Opening

Bekijk een fotoverslag van de opening van het Waddeninfocentrum,


Artikel in Friesch Dagblad
Lees het artikel over Oan 'e dyk uit het Friesch Dagblad van 7 mei 2010: "Hier wordt een mens vanzelf wel stil"

Artikel in Geandewei
Lees het artikel uit de Geandewei, orgaan van de Protestantse kerk in Friesland, van 3 september 2010: "Hoe een pandje van de kerk wadloopcentrum werd"

Bekroond met Waddengoud!
De natuur- en wadlooptochten van Oan 'e dyk zijn bekroond met Waddengoud, het keurmerk van duurzame diensten en produkten uit het Waddengebied. De feestelijke uitreiking was op 1 mei door mevrouw Tytsy Willemsma, wethouder van Dongeradeel. Na afloop was er muziek met hapjes en drankjes in het lokaal aan de dijk. Klik op hier voor een verslag met foto's.

Contact

Stichting Oan 'e dyk
Achterwei 1
Paesens
Tel.: 06-46633989
E-mail: info@oanedyk.nl
Giro:4136343

Klik hier voor een routebeschrijving.
Website-ontwerp: Logo Shop