Waddenproducten Moddergat
Sinds de zomer van 2008 organiseert Oan 'e dyk wadlooptochten met maaltijden van streekproducten. In mei 2010 werd hiervoor het keurmerk Waddengoud uitgereikt.
Je kunt je activiteiten combineren met drie menu's:
VISMENU
Ons vismenu bestaat uit gebakken grote schol of schar, frietjes, huisgemaakte dragonsaus en komkommersalade. Prijs: € 10,- (kinderen tot 4 jaar gratis, kinderen tot 12 jaar € 5,-)
VISLOOS KINDERMENU
Frietjes en appelmoes met een frikandel of kaassouflé.
Prijs: € 5,-
WADDENBUFFET
Amelander mosterdsoep, een stoofpot van vergeten varkenvlees uit de regio of lamsragout, salade met zeegroenten, verschillende soorten brood, schapenkaas uit het Lauwersmeergebied, onze eigen honing en jam uit het Waddengebied. Er is een vegetarische variant met gegratineerd ei met mosterdroomsaus. Prijs: € 15,- (kinderen tot 4 jaar gratis, kinderen tot 12 jaar € 7,50).
Bekijk hier hoe de stoofpot van vergeten varkensvlees wordt bereid.
UITGEBREID MENU
Er is ook een uitgebreider menu mogelijk met bijvoorbeeld verse dille-wortelsoep, aardappelpuree, lamsragout met vijgen en dadels volgens eeuwenoud recept, verse groente, gebakken platvis (schar), gegratineerd ei met mosterdroomsaus, geitenkaas, walnoten en honing in bladerdeeg, wortelsalade met plaatselijke groente en als dessert ijs met bessensiroop. Prijs: € 20,- (kinderen tot 4 jaar gratis, kinderen tot 12 jaar € 12,50).
Workshop middeleeuws- oosterse keuken Op zoek naar de vergeten Nederlandse keuken inclusief een zelfgemaakt driegangenmenu. Klik hier voor meer informatie.
Contact
Stichting Oan 'e dyk
Achterwei 1
9136 PX Paesens
Tel.: 06-46633989
E-mail: info@oanedyk.nl